12. kesäkuuta 2017

QR-KOODIT


QR-koodi on kuva johon on piilotettu jokin viesti. Viesti voi olla tekstiä, kuva (internetlinkki) tai video (internetlinkki).

Lataa laitteellesi (puhelin/tabletti) "QR-code reader" sovellus Appstoren tai Play-kaupan kautta. Tämä on ilmainen sovellus.

Qr Code Reader ikoni/kuvake

QR Code Reader käytössä/sovellusnäkymä


QR-koodeja voit tehdä QR-koodi generaattorilla, avaa generaattori tästä.. Luo koodi kirjoittamalla viestisi/tehtäväsi/muu kohtaan "QR-koodin sisältö" ja paina sen jälkeen "Luo QR-koodi". Koodi luodaan ja se näkyy näytön oikealla puolella. Katso kuva alla.Tallenna koodi tietokoneelle (paina tietokonehiiren oikeaa näppäintä ja valitse "Tallenna nimellä"). Katso kuva alla.Kun haluat tallentaa QR-koodi radan/kokonaisuuden, luo oma kansio radalle ensin.
Esim. luo kansio nimellä "Laululeikit". Kun tallennat QR-koodit jotka kuuluvat kyseiseen rataan, menet Laululeikit kansioon ja tallennat omalla nimellä jokaisen koodin. Katso esimerkki alla.

Omat kansiot jokaiselle kokonaisuudelle

Selkeät nimet jokaiselle QR-koodille


HUOM! Muista tallentaa jokainen QR-koodi sellaisella nimellä, että jokainen joka haluaa käyttää koodeja tietää mitä kyseisen koodin sisältä löytyy. Jokainen QR-koodi kuva muistuttaa toinen toistaan, sen takia on ehdottoman tärkeää tallentaa koodit selkeällä nimellä. Katso yllä oleva kuva.

Kun kaikki radan koodit ovat tallennettu, ne voi tulostaa. Mikäli koodit tulevat olemaan ulkokäytössä ne kannattaa laminoida. 

Sitten vain QR-code reader sovellus auki ja eikun metsästämään koodeja!

Kirjoittanut Maddu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)