20. syyskuuta 2016

TOIMINNALLINEN TYÖNTEKOMiten tehdä toimistopäivästä ihanan - metsätoimistolla esimerkiksi!

Sain nauttia auringon paisteesta, raikkaasta ilmasta, liikunnasta, vältyin liikaistumiselta, työasentoni olivat ergonomisempia, vaihtelu virkistää tietenkin aina ja työtoverit (oravat) pitivät seuraa ja tarjosivat naposteltavaa (kävyntynkiä sateli aina välillä).

Työnteon pitää olla raskasta, kiireistä ja saada puhdin pois että illalla ei jaksa tehdä mitään muuta kuin vain olla - silloin on ollut tehokas työntekijä, eikö vain?

Halusin omalla esimerkillä näyttää että toiminnallinen työnteko on myös tehokasta!

Työnteosta SAA nauttia - sen ei tarvitse olla pakkopullaa. Jos pystyy muokkaamaan työpäivästä hauskan samalla kun saa kaikki työtehtävät tehtyä, niin miksi sitä ei voisi tehdä?

Innovatiivisen ajattelun voisi vielä lisätä tuohon listaan. Se, että pääsee eri ympäristöön työskentelemään voi auttaa uusien näkökulmien löytämisessä.

Kun nauttii työstään ja saa toteuttaa itseään, niin burnoutit ja muut sairaslomapäivät varmasti vähenevät! Uskallan väittää että se on jokaisen esimiehen unelma, tupa täynnä iloisia, tehokkaita ja terveitä työntekijöitä.Jos mietitään kasvattajan arkea, niin varsinaisia toimistopäiviähän ei ole, mutta miksi ei voisi nappasta saman idean vaikkapa kehityskeskusteluihin? Niin oman esimiehensä kanssa kuin myös lasten kehityskeskusteluiden suhteen.

Sen sijaan että istutaan pöydän äärellä tunnin, niin voisiko vaikka mennä kävelylle? Tai vanhempien kanssa, lapsen kehityskeskutselun aikana, voisiko mielummin siirtyä ulos päiväkodin pihalle, lähimetsään tai isompaan leikkipuistoon jossakin lähistöllä?

Lapsi voisi olla mukana kehityskeskustelun aikana - todennäköisempää että molemmat vanehmmat voisivat olla paikalla kun lapsi/lapset voisivat tulla mukaan. Eivät pikkuihmiset jää kuuntelemaan aikuisten löpinöitä mikäli vaihtoehtona on mennä leikkimään.

Ilmapiiri on rennompi ja uskoisin että kasvattajatkin voisivat ihastua tämän tapaiseen työskentelymuotoon.

Kysymys: Mitä ette voisi tehdä ulkona kehityskeskusteluiden aikana mutta sisällä pöydän äärellä?

Voisitko itse kokeilla tätä vaihtoehtoa?

(Ymmärrän että kaikki vanhemamt ei välttämättä liputa tämän puolesta, joten voisiko aluksi vain antaa tällaisen vaihtoehdon perheille? Sama pätee oman esimiehen kanssa käytävään kehityskeskusteluun, kaikki ei välttämättä heti innostu ja toivo tällaista, mutta miksi ei voisi antaa tällaiseen mahdollisuutta?)

Entä työryhmien palaverit, voisiko niistä muokata hieman toiminnallisempia? Useasti sitä tarvitaan nettiä tai tietokonetta, joten jos on tunti aikaa, ei välttämättä kannata pitää koko palaveria toiminnallisena. MUTTA, se ei pois sulje sitä, että kokouksen voi pitää osittain toiminnallisena.

Jaetaan palaveri osiin, joista yksi voisi olla suunnittelua/brainstormausta kävelyn merkeissä. Ihan vaan se, että tehdään jotakin muuta kuin pelkästään istutaan.


Esimies, haasta kasvattajat kokeilemaan jotakin uutta työskentelytapaa.
Kasvattajat, pyytäkää mahdollisuutta kokeilla erilaisia työmuotoja.

Kokeilkaa ja antakaa mahdollisuus hieman erilaiselle työtavalle.

Kirjoittanut MadduEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)