31. lokakuuta 2016

NIKINMÄKISisäkäytävillä sallittiin juokseminen kuin myös pyöräily. Jotta törmäyskiltä vältyttäisiin lapset olivat tehneet liikennemerkkejä. Keittiöstä saatiinmaitotölkit ja lapset saivat taiteilla maitopurkin kylkeen omat kuvionsa. Ulkoilun aikana maitotölkit täytettiin kivillä/hiekalla ja samalla sitten kepitkin valikoitui. Kepit laitettiin maitopurkin sisälle ja kepin päähän lasten värittämät liikennemerkit. Hyvät ja helpot tehdä. Ei isoja kustannuksia ja lasta osallistetaan. Helpot ottaa esille/siirtää paikasta toiseen.Trampoliini ja taspainoilupenkki esillä. Eteistä käytetään myös pelailuun. 

Palloja oli helposti saatavilla. Paljon tavaroita peilin edessä, voisko ajatella että siirtäisi nämä eri paikaan jotta peili saataisiin käyttöön?
Omatekoisia esteitä. Keittiöstä saatuja maitotölkkejä on tuunattu, itse "estekeppi" on tehty paperista. 
Kevyet ja helpot siirtää. Lapsen kosketus näkyy. Ei isoja kustannuksia.Nikinmäen tipi-projekti voitti ekoteko kilpailun. Ovat lepohuoneessa leikkikäytössä, mutta ovat kuulemma myös olleet mukana metsäretkillä.Lepohuoneet olivat hyvin muokattavissa eri toimintoihin. Liikunnallisesta näkökulmasta täällä sai pelailla, juosta ja peuhata vapaasti. Seiniä ja kaapinovia voisi hyödyntää aktivoivaan toimintaan.
Lattiateippauksia, seinälle sormi- /jalkarataa, aktivoivia kuvia jne.
Kaksipuoleista ikkunaa voisi hyödyntää liikuntaikkunana. Ikkuna on jaettu kolmeen osaa, ehkä jokin oma teema/osa? Siirtymätilanteihin jokin tehtävä/liikkumistapa tai miksi ei liikunnallisena "leikkitilana" (niin kuin auto- tai kotileikki). Tarpeiden mukaan muokattava käytävä.Taiteilijan seinä? Tyhjää, märkätilassa olevaa, seinää voisi hyödyntää maalauksille. Esim. vesiväreillä voisi koko kehoa käyttäen maalailla isoja kuvioita seinälle. Lopuksi voisi suihkuttaa/putsata vedellä seinä puhtaaksi.Eteistilassa hyppynaruja, palloja, säbämailoja, tötsiä. Käytetään myös liikuntatilana.


Kirjoittanut Maddu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)