3. lokakuuta 2016

ESIOPETUSIKÄISTEN UINNIT

Kun tulette uimahallille ensimmäiselle uintikerralle, uinninopettaja on teitä vastassa. Hän käy läpi hallisäännöt ja muita asioita mitä lasten, ja tietenkin teidänkin, on hyvä tietää. Jatkossa kun tulette uimaan, niin uinninopettajat eivät välttämättä pääse joka kerta vastaanottamaan teitä. Mikäli heillä ei ole mahdollisuutta tulla aulaan tervehtimään, niin he ovat kertoneet tästä kassalle joka sitten osaa kertoa teille että voitte mennä suoraan pukuhuoneisiin. Käykää kuitenkin joka kerralla lyhyesti läpi lasten kanssa miten tulee käyttäytyä uimahallissa ja opetuksen aikana.

Pukuhuonetoiminnan hoidatte itse oman ryhmänne osalta. Koko ryhmä menee saman pesutilan puolelle. Muistakaa peseytyä kunnolla (ilman uikkareita suihkussa, hiukset myös suihkutetaan vedellä ja pitkät hiukset laitetaan ponnarille ennen altaalle tuloa).
Pukuhuoneista löytyy sermi jos jollakin lapsella on syystä tai toisesta tarve riisutua yksityisemmin.

Kun kaikki ovat peseytyneet kunnolla voitte siirtyä altaaseen. Voitte tehdä tämän pienryhmissä sen mukaan miten lapset ovat valmiita. Kuitenkin aina aikuisen valvonnan alla!

Olette vastuussa omasta ryhmästänne koko uinnin aikana! Teiltä EI vaadita altaaseen menemistä, mutta saatte tottakai mennä jos näin haluatte. Jos ryhmästänne löytyy erityistarpeita vaativia lapsia tai muuten näette että olisi hyvä olla mukana tukena altaassa, suosittelemme tietysti että yksi ryhmän aikuisista ottaisi uimakamppeet mukaan.

Muuten kasvattajien rooli on olla altaan reunalla uinninopettajien tukena tarpeen vaatiessa.

Uinnin jälkeen suihkuun (saunaan saa mennä mutta muistetaan noudattaa uimahallin sääntöjä - eli ilman uikkareita saunassa). Muistuttakaa lapsia että suihku- ja pukuhuonetiloissa liikutaan rauhallisesti ettei tapahdu haavereita. Otetaan muut uimahallinkäyttäjät huomioon myös (äänenvoimakkuus myös).

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Tavoite on tutustuttaa lapset veteen. Harjoitellaan vedessä liikkumista eritavoin ja pään kastamista veteen. Opetus toimii leikkien ja tarinoiden välityksellä.


ITÄ-VANTAAN AMMATTITAITOISET JA PIRTSAKKAAT UINNINOPETTAJAT:
TERVETULOA UIMAAN :)Kirjoittanut Maddu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)