6. lokakuuta 2016

VERTAISAUDITOINNIT

Tiistaina 4.10 oli ensimmäinen vertaisauditointi. Kävimme vierailemassa Havukallion päiväkodissa ja kävimme sitten samalla Tarhapuiston päiväkodissa nopealla visiitillä. TÄSTÄ vierailusta tulee päivitys ensi viikon alkupuolella!


 
Sneak peak ;)

Jokaisesta vierailusta tulee päivitys blogiin. Ensimmäisten vierailujen kirjoitukset tulevat varmasti olemaan pidempiä. Kun kehittämisidea on jo kerran noussut esille en lähde kirjoittelemaan uudestaan pitkää tekstiä samasta asiasta. Laitan mielummin siihen kohtaan tekstin jota voi napsauttaa ja sitä kautta pääse sitten suoraan siihen päivitykseen missä kyseinen asia on otettu aikasemmin esille.


Vertaisauditointien kulku:

Tapaamme sovitussa päiväkodissa sovittuun aikaan. Päiväkodin johtaja sekä liikuntavastaava/muu henkilö on paikalla (mahdollisuuksien ja tilanteen mukaan) ja vieraileva päiväkoti tulee samanlaisella kokoonpanolla myös paikalle.

Aloitetaan sillä, että vieraileva päiväkoti saa lähteä omalle kierrokselle ja kirjoittaa ylös ideoita ja ajatuksia. Sinä aikana kun vierailijat kiertävät päiväkotia omatoimisesti, päiväkodin oma henkilökunta täyttää heidän osan VA-lomakkeesta.

Kun vierailijat palaavat kierrokselta pidämme lyhyen keskustelutuokion.

Vierailijat saavat tutustua omaan osaansa VA-lomakkeesta jonka jälkeen lähdemme yhteisellä kierrokselle. Päiväkodin johtaja ja liikuntavastaava saa kertoa toiminnasta ja tiloista enemmän. Minä ja vierailijat jaamme omat ideamme ja näkemyksemme samalla.

Kierroksen jälkeen täytämme VA-lomakkeen kokonaisuudessaan ja nivomme koko tämän setin yhtenäiseksi.

Ulkotoimintaan voimme tutustua joko sisätilojen läpikäynnin jälkeen tai sitten kun siirrymme toiseen päiväkotiin niin kävelemme pihan kautta.


-> Sitten siirrymme omin lihasvoimin seuraavaan paikkaan :)


About näin, mutta tietenkin tämäkin malli elää ja toteutamme vertaisauditoinnit päiväkodin tarpeiden ja toiveiden mukan!HUOM!

Vertaisauditointien tarkoituksena ei ole arvostella toimintaa/tiloja tai antaa leimaa "hyvä tai huono" päiväkoti. Tarkoitus on arvioida mihin asioihin kannattaisi panostaa, ja mitä sekä miten, voisi jotakin asiaa/ideaa lähteä kehittämään. Kun päivästä toiseen liikku siellä omassa päiväkodissa, ne tilat kuin myös toiminta, on omiin silmiin jo niin tutta ja varmasti osittain myös "arkista", niin vierailijat voivat tuoda uutta näkökulmaa ja nähdä asiat uusin silmin. 

Niin kuin sanoin, tarkoitus ei ole arvostella tai antaa leimaa, mutta rakentavaa kritiikkiä voi/saa ja itseasiassa pitääkin antaa - mutta tietenkin kannustavalla tavalla. Siitä, miten tämä otetaan vastaan ja mitä lähdetään mahdollisesti kehittämään ja toteuttamaan, on sitten päiväkodeista kiinni!

Eli positiivinen ja avoin mieli mukaan vierailuihin, niin sillä pötkitään jo pitkälle! 


Kirjoittanut Maddu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)