28. lokakuuta 2016

SIIMAPUISTOSiimapuistosta näkyi että jo rakennusvaiheessa liikuntamahdollisuuksiin oltiin satsattu. Se on tietenkin asia mikä helpottaa hyvän arkiaktiivisuuden ylläpitämisessä. Hyvät tilat mahdollistavat luonnollisesti myös hyvät toimintamahdollisuudet.

Löytyi paljon muokkautuvia tiloja.

Seiniä voisi kuitenkin yrittää hyödyntää enemmän. Pointtina kuitenkin tuli että lapset ovat herkkiä ja jos on liikaa kaikkea seinillä niin se stimuloi lasta liikaa.
Seinien hyödyntäminen hyvällä maulla on kuitenkin suotavaa ja varmasti mieluista lapsille.

Hyppyseinä, sorimi- ja jalkarata, aktivoivia kuvia, liikuntatehtäviä, tasapainoilurata, yhteistyö/paritehtäviä jne.
Peilikolmio toimii kiipeilytelineenä nuoremmille lapsille. On aktiivisessa käytössä ryhmissä.


Olifu pyöriä. Lapset saavat omatoimisesti käydä hakemassa pyörät täältä ja käytävillä on pyöräily sallittua.

Liikuntasali.Vaikka itse pelästyinkin nähdessäni itseni näistä peileistä niin lapset kuulemma tykkäävät ;) Näiden edessä hypitään ja kyykitän koska haluaa nähdä miten oma peilikuva muuttuu ja miten 'pulskistuu' missäkin asennossa.


Lattiaa hyödynettiin osittain jo. Siirtymistilanteissa näitä pitkiä käytäviä hyödynettiin liikkumalla eri tavoin ja olivat muutenkin ryhmien käytössä. 

-> Lattia ja sienäteippauksille olisi kyllä tilaa.Keppihevosrata. Tämä saa lapset kuin aikusetkin (ja vanhemmat) liikkumaan. Keskellä keppishevosrataa on satukivet joita lukuhetkien lisäksi voi hyödyntää tasapainoiluun ja hyppelyyn.


Kirjoittanut Maddu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia tai ideoita? Jätä mielellään kommentti :)